Hjem  |  Hjelp til  |  Om meg  |  Psykoterapi  |  Online terapi  |  Mishandling og seksuelle overgrep  |  Supervisjon/veiledning  |  Priser  |  Kontakt  |   

Gruppe for pårørende til personer med demens
Du trenger ikke være alene om dette

Demens er et generelt begrep for tap av både hukommelse, språk, problemløsing og andre tenkeevner som er alvorlige nok til å forstyrre dagliglivet.

Når et familiemedlem får en diagnose innen demens sykdom, som f. eks. Alzheimer, kan følelsene for pårørende være overveldende. Følelser som kan oppstå kan være sinne, frykt, frustrasjon og tristhet. Det er også mange beslutninger som må tas om behandling, omsorg, leveordninger, økonomi, samt omsorg ved utgangen av livet.

Alt dette kan sette sitt preg på deg som nærmeste pårørende og det kan være godt å vite at man ikke er alene om dette. Samt det å dele kunnskap gjennom erfaringer med demens kan gjøre det lettere å leve med hverdagen.

Hvorfor gruppe for pårørende?
Når én av de nærmeste utvikler demens, setter det store ringvirkninger i gang i hele familien. Særlig den som står nærmeste har behov for hjelp til å forstå og håndtere de meget smertefulle og ofte ambivalente følelser som vekkes i dem, når de erfarer at dette er en helt ny situasjon som snur livet på hodet.

Hva skjer i gruppen?
I gruppen får deltakerne mulighet til å være sammen med likestilte i en trygg ramme. De får også mulighet til erfaringsutveksling og dermed bryte følelsen av å stå alene med dette.

Målet for gruppen er å understøtte og utvikle pårørendes iboende ressurser og kompetanse i relasjonen til situasjonen de befinner seg i.

Vi er åpne for noen innspill og for å sammen konkretisere temaene vi kommer til å ta opp. Disse kan inkludere blant annet:

• Å bearbeide de mange ulike følelsene som kan oppstå når en av dine nærmeste har utviklet demens.
• Hvordan håndterer jeg følelser som fortvilelse, sinne og skam?
• Hvordan lever jeg med andres holdninger, reaksjoner og meninger omkring dette?
• Hvordan kan jeg bearbeide min egen sorg over tap av f. eks. ektefelle, familiemedlem, parforholdet, og hverdagslivet som det var før.
    

Hvem kan delta?
Pårørende til én som har utviklet demens.

Hvor og når møtes gruppen?
Gruppen er en såkalt lukket gruppe. Den vil bestå av maks. 4 deltagere, da vi for tiden må ivareta smittevernhensyn, og møtes i alt 6 ganger i 1,5 timer, en gang i uken.
Den finner sted i Nygaardsgata 3, Fredrikstad.

Hvem leder gruppen?
Gruppen ledes av psykoterapeut Bryony Harris, og sykepleier og coach Brit Nina Sjøberg Solli. Begge har en solid faglig bakgrunn og særlig erfaring og ekspertise innenfor området.

Hvordan kan jeg bli med?
Du ringer, mailer eller sender sms til Bryony Harris som noterer din interesse og deretter ringer deg, eller skriver tilbake for å avtale en individuell samtale i første omgang.

Mobilnr. 48 26 19 09. Epost: bryonyh@online.no

Hvor mye koster det å delta i gruppen?
Det koster kr 2200 for 6 gruppemøter å delta.

 

 

Bryony Harris er autorisert psykoterapeut i privat praksis. Hun har lang erfaring med å jobbe terapeutisk, bl. a. med traume og sorg, samt med pårørende i ulike krevende situasjoner.

Brit Nina Sjøberg Solli er utdannet sykepleier, veileder og coach, og har blant annet erfaring med praktisk arbeid og samtaler med pårørende i forhold til mennesker med demens.


Bryony Harris
Telefon +47 48 26 19 09